Smink

Color Correcting

Något som jag ganska nyligen har fått upp ögonen för är color correcting (cc). CC innebär att man med hjälp av färger neutraliserar ansiktet (eller var man nu får för sig att använda cc).

rgb_color_circle

För att veta vilken färg man ska använda för att neutralisera ett visst parti så kollar man på färgcirkeln. Har du t.ex röda kinder eller finnar så ska du använda en grön/blå nyans, oftast använder man en helt grön.

Tänkte nu förklara vad varje färg används till:

img_0595-2

  1. Gul använder man främst till mörka ringar under ögonen som lutar mer åt det lila hållet. Du kan även använda gul på acneärr eller liknande som är mer lila än blå.
  2. Grön används till att täcka för röda partier eller finnar. Är man väldigt röd i ansiktet så finns det gröna primers man kan köpa som neutraliserar hela ansiktet.
  3. Lila neutraliserar gult, vilket innebär innebär att du kan använda det på gula partier eller för att neutralisera en gul underton. Har du många gula partier eller gul underton i hela ansiktet så kan man använda en lila primer.
  4. Rosa används också för att täcka för mörka ringar under ögonen, men de som är mer blå än lila.
  5. Orange kan man använda om man har väldigt mörka ringar (som lutar åt blått) eller om man har en mörkare hudton. Den används alltså på samma sätt som den rosa.

 

img_0596

skarmavbild-2017-01-06-kl-14-41-45

Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s